Митко, обвинен за убийство на дете в Асеновград, прехвърля вината на майката

Автор: Ива Модова 28690
Митко, обвинен за убийство на дете в Асеновград, прехвърля вината на майката

Митко Михайлов, арестуван за убийството на бебето на приятелката си в Асеновград, застана пак пред Окръжен съд днес. Отново бяха разпитани свидетели, включително и майката на убитото бебе, чийто разказ от предишното заседание коренно противоречеше с този, даден в досъдебното производство. Причината за това била, че Малинка не разбира добре български, не може и да говори правилно, предаде trafficnews.bg.

Припомняме, че тялото на детенцето бе откарано в спешното отделение на местната болница на 9 март. Медиците в болницата само са установили смъртта му. Детето е лежало седмица преди убийството в детското отделение с белодробно заболяване. То обаче е напуснало самоволно, като е прибрано от родителите му, без да бъде изписано.

Михайлов нанесъл побой на момчето, като го удрял с шамари по лицето и с юмруци по тялото. Той хвърлял детето на леглото няколко пъти и то се ударило в облегалката на спалнята, паднало и на земята. 24-годишният мъж пребил детето, защото то постоянно плачело и не се отделяло от майка си.

Майката станала свидетел на деянието му и за да не го издаде, мъжът я заплашил, че ще я убие, като насочил нож към гърлото и.

Медицинската експертиза е установила, че причината е тежка гръдна и коремна травма, довела до дихателна недостатъчност и остра кръвозагуба. 

По време на процеса обяснения даде и самият подсъдим Митко Михайлов. Припомняме, че по време на разпоредителното заседание по случая, той призна вина и поиска делото да протече по съкратената процедура.

Днес обаче показанията му бяха коренно противоположни. По думите му, не той е виновен за смъртта на Ангел, а майката Малинка. Пред съда Митко заяви, че много е обичал Малинка и детето, грижел се за тях, както и за другите му две деца.

В деня на инцидента Ангел е плачел, но не той е нанесъл ударите, а майка му. След това той не е заплашвал Малинка, а в знак на любов я е прикрил. До последно е поддържал версията, че без да иска е блъснал детенцето и то е паднало от спалнята.

На въпроса защо чак сега казва това, той заяви, че много е обичал Малинка, но тя го е оставила и е отишла при друг мъж. Митко е видял клипове в Тик Ток от сватбата й и това го разстроило и решил да признае всичко. Той изцяло прехвърли вината на майката, заявявайки, че тя е нанесла сериозен побой над 3-годишният Ангел.

Коренно противоположна бе версията на Малинка. Днес тя бе разпитана отново, като й бе назначен преводач.

„Аз оставих Ангел при Митко, там бе и синът на Митко – Янко. Бях долу, приготвях обяд. След един час се качих да видя децата, заварих Ангелчо да плаче. Детето каза, че Митко го бие, защото плаче за мен. Аз се скарах с Митко и Ангел пак заплака. Тогава Митко ме блъсна на земята и започна да налага детето ми със шамари по тялото. Побягнах, за да търся помощ, но Митко бе заключил вратата. Върнах се и видях как Митко хвана детето и го тръшна на спалнята. После пак го взе и пак го хвърли, но Ангел падна на земята. Тогава детето започна да повръща и да се задушава. Спря да диша, а Митко му направи сърдечен масаж и дишане уста в уста. Исках да ми отвори, за да заведа детето в болница, молех го и плачех. Тогава Митко извади нож, допря го до гърдите ми и каза: Ще ти отворя, ако си мълчиш за станалото. Ще те убия и цялото ти семейство ще убия, ако проговориш”. Аз се съгласих и затова премълчах толкова време за станалото”, каза Малинка пред магистратите.

Заради противоречивите показания на Митко и Малинка, председателят на съдебния състав назначи очна ставка между двамата. Тя обаче ще се проведе през септември, за когато е насрочено поредното заседание по случая.

Показания днес даде и бившата жена на Митко Михайлов. Тя заяви, че мъжът й е обичал децата, обичал е и Малинка и се е грижил за тях. В момента бившата на Михайлов отново е в дома му, където се грижи за двете му деца и родителите му.

Процесът срещу Михайлов ще продължи отново на 29 септември.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина