Митко, който уби дете в Асеновград, го удрял и блъскал в раклата

Автор: Ива Модова 27550
Митко, който уби дете в Асеновград, го удрял и блъскал в раклата

Митко Михайлов, арестуван за убийството на бебето на приятелката си в Асеновград, се изправи пред съда, предаде trafficnews.bg.

Припомняме, че тялото на детенцето бе откарано в спешното отделение на местната болница на 9 март. То е пристигнало в Спешното отделение, след като било намерено паднало на улицата.  Медиците в болницата само са установили смъртта му. Детето е лежало седмица преди убийството в детското отделение с белодробно заболяване. То обаче е напуснало самоволно, като е прибрано от родителите му без да бъде изписано. 

Михайлов нанесъл побой на момчето, като го удрял с шамари по лицето и с юмруци по тялото. Той хвърлял детето на леглото няколко пъти и то се ударило в облегалката на спалнята, паднало и на земята. 24-годишният асеновградчанин решил да нанесе побой на  детето, защото то постоянно плачело и не се отделяло от майка си. Майката станала свидетел на деянието му и за да не го издаде, мъжът я заплашил, че ще я убие, като насочил нож към гърлото и.

Медицинската експертиза е установила, че причината е тежка гръдна и коремна травма, довела до дихателна недостатъчност и остра кръвозагуба.

24-годишният мъж изцяло призна вината си и поиска делото да премине по съкратената процедура. Магистратите обаче не уважиха желанието му, тъй като Михайлов е обвинен в тежко умишлено престъпление – убийство, което не позволява процесът да премине при тази хипотеза. Междувременно майката на убития Ангел, в лицето на адвокат Пламен Бонев, поиска да бъде конституирана като частен обвинител. Малинка Йорданова поиска и 200 хиляди лева обезщетение.

„Все още клиентката ми преживява шокът от случилото се. Не може да живее нормално от две години”, заяви адвокат Бонев.  

Граждански искове подадоха и бабите и дядовците на малкия Ангел, като общият им размер е 90 хиляди лева.

В крайна сметка процесът срещу Митко Михайлов ще започне в края на май, когато ще бъдат призовани всички свидетели и вещи лица.

По време на днешното заседание майката на 3-годишния Ангел едва сдържаше сълзите си. Тя се изправи за пръв път лице в лице с убиеца на детето й след една година.

„Още чувам писъците на Ангел. Митко му удряше шамари, блъскаше го в раклата. Мен ме заплаши с нож да не се меся и ме изгони в другата стая. Когато се върнах детето повръщаше. Викнах линейка, а през това време Ангел ми умря в ръцете”, разказа пред наш репортер Малинка.

Тя и Михайлов се запознали в интернет през лятото на 2019 година. През октомври заживели заедно. Само 4-5 месеца по-късно Митко започнал да посяга на детето и майката.

Малинка има и по-голям син, който живее с баща си във Франция.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина