Местят Дневния център за деца с увреждания в нова сграда

Автор: Plovdiv Now 4160
Местят Дневния център за деца с увреждания в нова сграда

Дневният център за деца с увреждания се мести в новия си дом официално през пролетта на следващата година. Реконструкцията на сградата на закрития дом „Таньо войвода“ приключи, пишат от dcnews.bg. Вложената сума е в размер на 100 хиляди лева, а средствата са осигурени по ОП „Региони в растеж“.

Центърът ще бъде разположен на целия първи етаж на бившия детски дом. Пространството стана мултифункционално, обособиха се няколко отделни помещения, което дава възможност там да се обособят кабинети за специалисти, зали за групови и индивидуални занимания, помещения за почивка, коментира кметът на града д-р Емил Караиванов.

Достъпът до социалната институция ще е от страната на улица „Рилска“, а специална рампа ще бъде в помощ на деца с физически увреждания и ще компенсира денивелацията в двора. Поръчано е и специализираното оборудване, необходимо за рехабилитацията на малките потребители на услугата. По-голямата площ дава възможност там да бъдат разположени различни уреди и специални игри, които ще осигурят подобряване на състоянието на децата.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина