Маркираха десетки изоставени коли в Асеновград, следва принудително вдигане

Автор: Plovdiv Now 5261
Маркираха десетки изоставени коли в Асеновград, следва принудително вдигане

Изоставени автомобили в Асеновград са маркирани със стикери. Служители от звеното „Инспекторат, паркинги и гаражи“ към Общината са облепили общо 60 возила.

Статистиката е за периода от началото на кампанията до момента. Трима от собствениците вече сами са премахнали колите от общинските терени, а други двама са обявили, че предстои да го направят.

За останалите автомобили, които не бъдат премахнати през 14-дневния законов срок от поставянето на стикера, общинската администрация ще предприеме действия по принудителното им отстраняване от терените, собственост на общината. Премахването на колите ще се осъществява в присъствието на представители от РУ – Асеновград, отдел „Екология и околна среда“ и от Дейност „Инспекторат, паркинги и гаражи“ към общината.

Сключен е договор със сертифицирана фирма, която извършва вдигането и извозването на автомобилите, съгласно законовата нормативна уредба. Акцията продължава. Призовават се гражданите да подават сигнали за изоставени и видимо неползвани коли в Асеновград, като посочват регистрационен номер на автомобила - в случай, че колата има такъв, и адрес, на който е позиционирана.

Същата кампания предстои и в населените места на общината. Хората там могат да сигнализират на кметовете и кметските наместници, които ще имат ангажимент да съобщават информацията към общинската администрация в града.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина