Майка на 10 деца открадна злато от заложна къща в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 7209
Майка на 10 деца открадна злато от заложна къща в Асеновград

Два златни пръстена на обща стойност 1457 лева е откраднала жена от заложна къща в Асеновград. Камера е записала престъплението. Жената е майка на 10 деца и е безработна. Тези подробности станаха ясни на дело в асеновградския районен съд, който даде 8 месеца условно за обирджийката, тъй като е с чисто досие.

Удара извършила на 19 януари 2021 година. Тогава Мария Ш. влязла в заложната къща и заявила пред собственика, че иска да му продаде златни обеци и да си купи друго бижу. Помолила го да й покаже табличка със скъпи мъжки пръстени. Взела три, като единия дала на продавача, за да го претегли. През това време незабелязано пуснала другите два пръстена в портмонето си. Казала, че мъжа, че се отказва от покупка, и си тръгнала.

Минути по-късно човекът разбрал за липсата на пръстените. Качил се на колата си и потеглил да търси крадлата по улиците. Забелязал я на кръстовище. Спрял и я попитал къде са пръстените, а тя невъзмутимо отговорила, че не знае за какво става въпрос. Собственикът на заложната къща я предал на полицията заедно с записа от камерата. Пред съда Мария Ш. е направила пълни самопризнания.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина