Мъгла над Пловдив, опасност от падащи камъни край Бачково, Стамболийски и Кричим

Автор: Plovdiv Now 12940
Мъгла над Пловдив, опасност от падащи камъни край Бачково, Стамболийски и Кричим

Натоварено е движението и на територията на град Пловдив. През изминалото денонощие няма регистрирани ПТП-та на територията на града. До 150 метра е ограничена видимостта в някои райони на града поради мъгла. Водачите да бъдат особено внимателни.

Струпване на автомобили има по булевардите „Христо Ботев“, „Найчо Цанов“, „Цар Борис III Обединител“, „Руски“, „Шести септември“, „Източен“, „Васил Априлов“, „България“, както и по входно-изходните артерии. Пътищата на територията на града са предимно сухи, на места мокри, но нормално проходими. 

Интензивен е трафикът по основните направления в областта към този час. Най-засилено автомобилно движение се отчита по пловдивския участък на АМ „Тракия“, също по пътищата Пловдив-Пазарджик, Пловдив-Съединение, Пловдив-Карлово и Пловдив-Асеновград-Смолян. Видимостта е намалена до 100, поради гъста мъгла.

Заледени на места, но обработени и нормално проходими са пътните настилки в усойните и планински райони на област Пловдив. Това съобщиха от Областното пътно управление. Призовават се водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, с подготвени за зимни условия автомобили, както и да не предприемат рискови маневри, пише Радио „Фокус“ – Пловдив.

До 21 януари движението по пътя Кричим – граница с област Смолян, от км 88 до км 103, ще се осъществява с повишено внимание поради строително ремонтни дейности. Движението ще бъде затруднено, но няма да бъде спирано. До 31 март движението по пътя Пловдив-Куклен, в участъка от км 6 до км 7, ще бъде ограничено поради ремонт на мостово съоръжение и асфалтовата настилка. Обходният маршрут за водачите е през уличната мрежа на град Куклен. Остава забранено преминаването на превозни средства по-високи от 4 метра през тунелите по пътя Асеновград-Нареченски бани. Обходният маршрут за водачите е по пътя Кричим-Девин. Все още е ограничено и движението на камиони над 12 тона по пътя Поповица-Болярци. Обходният маршрут за водачите е по пътя Поповица-Садово-Кочево-Болярци.

Опасност от падащи камъни има по направленията Кричим-Стамболийски, Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец и Бачково-Нареченски бани, също в района на проходите Козница и Стражата. Забранено е преминаването на моторни превозни средства над 12 тона през прохода Троян-Кърнаре.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина