Любимо място за отдих и снимки в Родопите със спиращи дъха гледки, осъмна циментирано

Автор: Plovdiv Now 8854
Любимо място за отдих и снимки в Родопите със спиращи дъха гледки, осъмна циментирано

Приказното село Орешец се намира в Родопите по път към скалното светилище Белинташ. Поради местоположението си – буквално на ръба на скалите е станало известно със спиращите дъха гледки, които се разкриват. Едно такова място е станало любимо за снимки за преминаващите покрай селото, а именно - Пейката край Орешец с панорамен изглед към връх Драганица, яз. Сушица и връх Драгойна.

Пейката, масичката и развяващото се българско знаме в началото на селото са направени и поставени от златните ръце на Йордан Иванов, който се грижи и за тяхната поддръжка. Макар, че той е инициатора, местните помагат с каквото могат, за да направят мястото любимо за снимки на стотиците минувачи.

„Имаше много опити за "оскверняване" на мястото. Бяха поставяни какви ли не неща, знамето сме го намирали разкъсано, заварвали сме всичко в пълен хаос с множество боклук, разхвърлян наоколо. Но вчера беше "черешката на тортата". Мястото осъмна различно. Циментирано...”, сподели за TrafficNews Красимира Йовкова.

Според нея е унищожена истинската природна среда и е нарушена естествената гледка. В същото време пътят за влизане в селото е пълен със сериозни дупки, които чакат запълване.

Защо този бетон не се използва по предназначение за това и кой допуска случващото се? Все въпроси на които жителите търсят отговор, но за момента такъв няма. Екипът ни опита да се свърже с местната власт за коментар, но за сега - без успех. 

Вече има подадени жалби в общината и прокуратурата, споделиха възмутени хората от района.

Вижте снимките преди и сега.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина