Купуват нова техника за депото в Асеновград, кметовете на пет общини го решиха

Автор: Plovdiv Now 4344
Купуват нова техника за депото в Асеновград, кметовете на пет общини го решиха

Нова техника ще бъде закупена за депото в Асеновград. Това решение е взето на среща между кметовете от петте общини, участващи в сдружението -  Куклен, Лъки, Първомай, Асеновград и Садово.

По време на заседанието се взе единодушно решение да бъдат закупени нови компактор и булдозер за нуждите на депото. Повод за това е, че старите машини вече са силно амортизирани. С новият булдозер ще бъдат пробутвани отпадъците, а ролята на компактора ще е да ги уплътнява. Целта е постигане на необходимата плътност, съгласно изискванията на комплексното разрешително на ДТБО. Новите машини ще са с много по-голям коефициент на производителност, което ще доведе до икономии при разходи, както за гориво, така и на човешки труд.

Предложението на администрацията за закупуване на оборудването бе одобрено от Общински съвет - Асеновград. За закупуването на новите машини ще бъде проведена процедура по Закона за обществените поръчки. Сумата за 1 брой компактор, с тежест на машината – 32 тона, ще е в размер до 733 437 лева без ДДС. За 1 брой булдозер с тежест на машината до 23 тона пък ще бъдат отделени до 600 440 лева без ДДС. Така, общата сума, която ще бъде ползвана, е в размер на 1 333 877 лева. Парите са обезпечени от натрупаните средства от отчисленията, които всяка от петте общини внася за депониране на отпадъците си.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина