Кучетата край Асеновград били в частен имот, не са нападали жената и били само 3

Автор: Plovdiv Now 1890
Кучетата край Асеновград били в частен имот, не са нападали жената и били само 3

Жената, която твърди, че е била нападната от 5 белгийски овчарки на пътя за село Косово, по никакъв начин не е пострадала от кучетата, съобщи TrafficNews. Стопаните са се свързали, за да разкажат какво се е случило вчера.

По думите им животните не са били 5, а три – две  белгийски овчарки и едно малко куче без порода.

„Жената, която твърди, че е била на пътя за селото, въобще не е така. Тя е влязла в частен имот, който има обозначителни табели и бариери. Видяхме видеозаписите – на тях се вижда, как тя минава покрай бариерата и добре вижда къде отива. Кучетата пазят периметъра – те единствено са лаели по нея, защото това им е работата. Нито за миг не са се спуснали към нея, за да я нападат. Тя обаче се вижда как хвърля камъни по тях”, обясни един от собствениците на имота.

Всички записи от камерите са предадени на полицията. Оттам съобщиха, че е направена проверка и са установили трите кучета, които са с паспорти и регистрирани. На мъжа е съставен протокол по чл. 64 от Закона за МВР.

Припомняме, че жената вчера сигнализира, че пет белгийски овчарки са я нападнали край Асеновград. Следобед тя вървяла по пътя за село Косово, когато срещу нея изскочили големите кучета, пуснати свободно.

„Има отбивка към някакъв цех за пелети. Не познавам района и тръгнах да правя снимки. Кучетата яростно ме нападнаха, спаси ме само това, че не се уплаших и ги замервах с камъни”, каза жената. Мъж, който продавал картофи на пътя за с. Хвойна, й казал, че същите овчарки са скачали върху буса му. Върху автомобила личали следите от зъбите им. „Пиша ви това, за да няма следващия път жертви”, допълни тя.

Снимка: илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина