Кръговото на Асеновградско шосе е готово! Изграждането на локалните започва до 2 месеца

Автор: Виктория Петрова 6957
Кръговото на Асеновградско шосе е готово! Изграждането на локалните започва до 2 месеца

Кръговото кръстовище на изхода на Пловдив за Асеновград ще бъде напълно готово до края на седмицата. 

"Изнасяме машините, имаме малко довършителни дейности и се очаква да започне дейността на комисията", обясниха от фирмата-изпълнител. 

До два месеца пък трябва да стартира изграждането на локалните платна от двете страни на новия път между Пловдив и Асеновград. Те ще дублират основното трасе, като и от двете страни ще има около 20 връзки или общо 40 към близките имоти, фабрики и съоръжения. Ще се изградят четири моста, както и напоителен канал към селскостопански земи. 

"Приключиха отчуждителните процедури, при които имаше огромен риск да не успеем със сроковете. За щастие преди 2 дни влезе в сила и последната заповед за отчуждаване на необходимите земи. Имаме съгласуван технически проект и сме в пълна готовност да започнем дейностите", заяви областния управител Дани Каназирева.

Вече е избрана и фирма, която ще осъществява строителният надзор и по никоя от процедурите няма възражения. Около 400 хиляди лева е стрували на трите общини - Асеновград, Куклен и Родопи да обезщетят собствениците на отчуждените земи. Местните власти подготвят и процедурите по отдаването на право на строеж на АПИ. Проектът е на стойност 18 милиона и е последната фаза на рехабилитацията на шосето, като общата стойност вече набъбва до 55 милиона, финансирани от републиканския бюджет. 

Фирмата-изпълнител в "ИСА 2000". Срокът за изпълнение на локалните е 485 дни, но от Областна управа са оптимисти, че пътят ще е напълно готов, заедно с локалните, до края на 2020 година. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина