Колективен договор в Асеновград пази интересите на медицинските специалисти в училища и детски заведения

Автор: Plovdiv Now 4980
Колективен договор в Асеновград пази интересите на медицинските специалисти в училища и детски заведения

Колективен трудов договор в сферата на здравеопазването е подписан между Община Асеновград и представители на синдикатите при детското и училищно здравеопазване към КНСБ и КТ „Подкрепа”. В документа са договорени по-благоприятни условия на труд, професионално развитие и квалификация на медицинските специалисти, които се грижат за здравето и безопасността на децата в детските градини и училищата.

Със сключването на този колективен трудов договор Община Асеновград застава редом до големите областни градове като Пловдив, Бургас и Варна по предоставени в договора условия, а по някои от тях Асеновград е дори водеща, например относно размера на средната работна заплата в сектора.

В договора е разписано, че за работещите по трудово правоотношение основния годишен платен отпуск ще бъде 32 дни. Те ще имат право на полагащ се допълнителен платен годишен отпуск в размер от 8 до 16 дни. 

Индивидуалният размер на основната месечна заплата на медицински сестри, работещи по трудово правоотношение при пълно работно време, не може да бъде по-нисък от договорения минимален размер на основна месечна заплата на браншово ниво в размер на 900 лв.

Страните се споразумяват, че при финансова възможност работниците и служителите ще се стимулират финансово за Коледните и Великденски и професионални празници, както и ще имат право на допълнително материално стимулиране.

           

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина