Книга за героичния дух на тракийските бежанци идва при читателите в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 5137
Книга за героичния дух на тракийските бежанци идва при читателите в Асеновград

Градската библиотека „Паисий Хилендарски” в Асеновград представя днес от 17,30 часа книгата на проф. Боян Биолчев- „Преселението”.

Боян Биолчев е действащ професор на Софийския университет, дългогодишен негов ректор, а понастоящем председател на Обществения съвет към Националната телевизия и съветник на Президента на България по въпросите за наименованията или смяната на наименованията на важни исторически обекти в страната.

Той е признат писател, има над двадесет издадени книги, както и седем филма, направени по негови сценарии. Последната му книга - "Преселението" засяга темата за гоненията на тракийските бежанци през 1913 година. Зверствата, мъченията, героичният дух на българина - това е залегнало в основата на книгата.

Романът е посрещнат с изключителен интерес от читателите и за по-малко от два месеца книгата претърпява две издания и предстои трето

Книгата ще бъде представена от писателите Николай Табаков и Димитър Томов. Своите впечатления ще сподели и авторът – проф. Боян Биолчев , към който гражданите на Асеновград ще имат възможност да отправят своите въпроси.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина