Кметът на Асеновград изпробва новата лаборатория в града, направи си PCR тест

Автор: Plovdiv Now 4341
Кметът на Асеновград изпробва новата лаборатория в града, направи си PCR тест

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев си направи изследване за коронавирус в новата лаборатория към болницата. Резултатът от PCR теста на градоначалника е отрицателен.

Градоначалникът обясни, че не е имал симптоми, но е решил да си направи теста заради засилващата се заболеваемост в страната. „Имам доверие на медицинския персонал, който обслужва лабораторията. Исках да съм един от първите пациенти на лабораторията, а и като ръководител да покажа, че трябва да сме отговорни пред себе си и пред другите“, написа в профила си във Facebook доктор Грудев. Той обясни, че спазва противоепидемичните мерки и призова асеновградчани да последват примера му.

Пред БНТ кметът припомни, че община Асеновград е изпреварила ситуацията с разпространението на коронавируса в града, предвид факта, че специалното COVID отделение бе готово много преди повишаване броя на заболелите. То е сериозна придобивка за асеновградчани. За изграждането му бяха отделени 290 000 лева по предложение на администрацията и с решение на Общинския съвет.

„Със създаването на сертифицираната лаборатория за изследване на COVID-19 затворихме цикъла и така няма нужда жителите на общината да пътуват до Пловдив нито за изследване, нито за хоспитализация. Нашата общинска болница е една от малкото в България, които се самоиздържат. Винаги при необходимост общината е готова да подпомогне лечебното заведение“, заяви доктор Грудев. Той припомни, че са издадени строги заповеди, касаещи мерките в училища, театри, кина. „Хората, които отговарят за тези структури трябва да носят и отговорността.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина