Кметът на Асеновград: Градът ни е първи и последен дом на акад. Благовест Сендов

Автор: Plovdiv Now 8849
Кметът на Асеновград: Градът ни е първи и последен дом на акад. Благовест Сендов

Асеновградчани отдават днес дължимото уважение пред паметта на академик Благовест Сендов в създадения специален кът във фоайето на Градска библиотека „Паисий Хилендарски” в града. Сред тях беше и кметът д-р Христо Грудев, който също положи цветя и се помоли за мир на душата на съгражданина си. 

Кметът на Асеновград изпрати и съболезнователен адрес до съпругата на академика - Анна Сендова, както и до цялото опечалено семейство. Част от него гласи: „Изключителен талант, който излъчваше респект и топлота. И като учен, и като политик, академик Благовест Сендов преди всичко бе личност. Говореше малко, но казваше много. „Всичко може, но не всеки го може” бе любима негова фраза. Сега уверено мога да кажа, че той определено бе от хората, за които нямаше неизпълними обещания. За мен, като кмет на община Асеновград, а и сигурен съм – за всички асеновградчани, е изключителна чест градът ни да бъде първи и последен дом на видния математик, общественик и политик академик Благовест Сендов. Дълбок поклон пред паметта му!”

В десетина информационни пана със снимки екипът на Градска библиотека представя накратко живота на асеновградчанина. Същите текат и на презентация, за да се запознаят гражданите с житието му. Обособен е и кът с негови книги, а „Енциклопедия на България от А ... до Я” е отворена на страницата, в която е вписано името и делото му. Всеки, който желае, може да отдаде почит към паметта на академик Благовест Сендов днес (23.01.20 г.) до 19:00 ч.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина