„Кино за пътешественици” приключва с филм за невероятните приключения на французинът Жоел в Андите

Автор: Plovdiv Now 747
„Кино за пътешественици” приключва с филм за невероятните приключения на французинът Жоел в Андите

Програмата на филмовия фестивал „Кино за пътешественици” приключва на 21 ноември. От седалките в заседателна зала на Стария съвет на ул. „Цар Иван Асен II” № 38, 10 поредни четвъртъка, зрителите имаха възможност да обиколят света с велосипеди, да попътуват с влак през Андите, да прекосят Иран пеша като сама жена, да се оставят на неаполитанците да им покажат духа, звука и вкуса на своя град, да видят Огнена земя, Казабланка, връх Аконкагуа и още много дестинации, колкото по-далечни, толкова по-чудати и обогатяващи.

Заедно с “Гръндж медия”, организатор на впечатляващия кино маратон е Община Асеновград и Сдружение “Позор”, които всяка година показват различното и по-смислено кино, с кинофестивалите “София МЕНАР Филм Фест” с филми от Близкия Изток и Северна Африка, Sofia Biting Docs с впечатляваща селекция от документални филми и “Северно сияние”, който представя киното на Скандинавия и Прибалтика.

Последният филм, който зрителите могат да видят на 21.11. 2019 г. е „Уара: Път към звездите“. Началото е от 18.30 ч. Цена на билетите: за възрастни - 4 лв.,  за деца до 7 г. - безплатно,  за ученици и пенсионери- 2 лв.

Франция/Боливия, 2017, 54 мин.

Режисьор: Жоел Фуле

Език: испански

Превод: с български субтитри

Жанр: приключенски, документален

  

За филма

Влакът Уара Уара дел Сур е важна транспортна връзка в Андите. Прекосява почти цяла Боливия, като тръгва от аржентинската граница, върви по южния хребет на планината, минава през високопланински плата и градове и стига до Уюни и Оруро, където на 3700м надморска височина, земята среща небето във водното огледало на соленото езеро Салар де Уюни. Един ден французинът Жоел се мята на влака и тръгва по пътя към звездите, за да се гмурне в традициите, културата и музиката на Андите.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина