„Кино за пътешественици” в Асеновград показва филм за приключенията на трима доброволци в Южна Америка

Автор: Plovdiv Now 5821
„Кино за пътешественици” в Асеновград показва филм за приключенията на трима доброволци в Южна Америка

Заседателната зала в стария съвет в Асеновград на ул. „Цар Иван Асен II” № 38 се превръща за пореден път в дом на „Кино за пътешественици”. Програмата на филмовия фестивал започна на 19 септември и продължава до 21 ноември. От седалките в заседателна зала на Стария съвет зрителите ще могат да обиколят света с велосипеди, ще попътуват с влак през Андите, ще прекосят Иран пеша като сама жена, ще се оставят на неаполитанците да им покажат духа, звука и вкуса на своя град, ще видят Огнена земя, Казабланка, връх Аконкагуа и още много дестинации, колкото по-далечни, толкова по-чудати и обогатяващи.

Заедно с “Гръндж медия”, организатор на впечатляващия кино маратон е Община Асеновград и Сдружение “Позор”, които всяка година показват различното и по-смислено кино, с кинофестивалите “София МЕНАР Филм Фест” с филми от Близкия Изток и Северна Африка, Sofia Biting Docs с впечатляваща селекция от документални филми и “Северно сияние”, който представя киното на Скандинавия и Прибалтика.

„Кино за пътешественици” включва в своята програма 10 филма, които ще се прожектират всеки четвъртък до 21 ноември, включително, от 18.30 ч. Цена на билетите: за възрастни - 4 лв.,  за деца до 7 г. - безплатно,  за ученици и пенсионери- 2 лв.

Следващият филм, който зрителите могат да видят на 24.10.2019 г. е „Между върховете“. През 2013 г. трима приятели се захващат да изкачат два от най-високите върхове, като се занимават с доброволческа дейност във всяка страна, през която преминават.

Отправна точка на плана им – връх Аконгагуа – Аржентина. Крайната им цел – връх Маккинли – Северна Америка. Но тяхното истинско пътуване започва някъде долу, между върховете, сред различните култури в Амазонската джунгла и под вулканите на Никарагуа и Хондурас. Животът там тече с друг ритъм от обичайното им ежедневие и предвидените няколко дни за пътуване преминават в месеци приключение.

Режисьор: Джонатан Ронзио
Сценаристи: Джонатан Ронзио, Райън Сарка, Итън Лий
Продуцент: Крис Ронзио
Музика: Cavalara
Оператори: Итън Лий, Джонатан Ронзио

Вижте и другите филми от програмата на фестивала до 21 ноември.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина