Кино за пътешественици и Есенна нощ в музея предшестват деня на Независимостта в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 4071
Кино за пътешественици и Есенна нощ в музея предшестват деня на Независимостта в Асеновград

Независимостта на България в Асеновград ще бъде белязан с автентичния фолклор, народна музика и фестивала „Маврудово хоро”. Всичко това ще се случи на градския площад от 10.30 часа на 22 септември.

Цялата седмица преди тази дата е изпълнена със събития от програмата на Община Асеновград „Есенни празници на изкуствата 2019”.

Днес Градската библиотека ще бъде домакин на документалната изложба „Хайтов в българското кино” от 17.30 часа с архивни кадри, запечатали работни моменти от заснемането на филми по сценарии на Николай Хайтов, както и прожекция на филма „Мъжки времена”.

В следващите дни киното в Асеновград ще заеме основна част от празниците на изкуствата. На 19, 20 и 24 септември от 17.30 часа в Градската библиотека ще бъдат прожектирани филмите „Изпит”, „Гола съвест” и „Козият рог” по сценарии на Хайтов.

Заседателната зала в стария съвет на улица „Цар Иван Асен II” №38 от 19 септември се превръща в дом на „Кино за пътешественици”. Програмата на филмовия фестивал ще започне в 18,30 часа с прожекция на филма „Огнена земя: земя на патагонците” (2014, Аржентина).

„Кино за пътешественици” ще покаже общо 10 филма всеки четвъртък до 21 ноември, включително, от 18,30 часа.

Отново на 19 септември сцената в читалище „Родолюбие” кани всички ценители на добрата музика на концерт на Държавна опера Пловдив „С обич за Дамян Велчев” в памет на големия оперен певец.

Историческият музей ще отвори врати до полунощ този петък за „Есенна нощ в музея”, която се провежда в рамките на Европейските дни на наследството. Ще бъде представена в 18,00 часа фотодокументалната изложба „Синове на Родопите” по случай 100 години от рождението на Николай Хайтов и 70 години от смъртта на Крум Савов

От 18,30 часа пък ще започне концерт на музейната музикална школа пред централната сграда на музея. Етнографската къща също ще бъде част от музейната нощ с изложбата „Хвърлена ръкавица”. Старинно училище „Св. Георги” кани на „Джаз с приятели в Нощта на музеите” от 20.30 часа.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина