Кино за пътешественици” в Асеновград показва филм за пътя на жена, изминала сама 1840 км пеша през Иран

Автор: Plovdiv Now 5750
Кино за пътешественици” в Асеновград показва филм за пътя на жена, изминала сама 1840 км пеша през Иран

Програмата на филмовия фестивал „Кино за пътешественици” продължава до 21 ноември. От седалките в заседателна зала на Стария съвет на ул. „Цар Иван Асен II” № 38, зрителите ще могат да обиколят света с велосипеди, ще попътуват с влак през Андите, ще прекосят Иран пеша като сама жена, ще се оставят на неаполитанците да им покажат духа, звука и вкуса на своя град, ще видят Огнена земя, Казабланка, връх Аконкагуа и още много дестинации, колкото по-далечни, толкова по-чудати и обогатяващи.

Заедно с “Гръндж медия”, организатор на впечатляващия кино маратон е Община Асеновград и Сдружение “Позор”, които всяка година показват различното и по-смислено кино, с кинофестивалите “София МЕНАР Филм Фест” с филми от Близкия Изток и Северна Африка, Sofia Biting Docs с впечатляваща селекция от документални филми и “Северно сияние”, който представя киното на Скандинавия и Прибалтика.

„Кино за пътешественици” включва в своята програма 10 филма, които ще се прожектират всеки четвъртък до 21 ноември, включително, от 18.30 ч. Цена на билетите: за възрастни - 4 лв.,  за деца до 7 г. - безплатно,  за ученици и пенсионери- 2 лв.

Следващият филм, който зрителите могат да видят на 14.11. 2019 г. е „Сама в Иран“.

Филмът разказва за едно във всяко отношение необикновено пътуване през Иран. Става въпрос за прекосяването на цялата територия на страната от една самотна пътешественичка, шведката Кристина Палтен, която за 62 дни стига от Техеран до границата с Туркменистан абсолютно сама. Екипът на филма е бил с Кристина 8 дни, част от пътуването си тя заснема с мобилен телефон, а крайният резултат е необикновена история, която си струва да се разкаже.

Само на "Кино за пътешественици 2018" гледайте "Сама в Иран", впечатляващата история на шведката, която държи и рекорда за най-много пробягани километри за 48 часа - 322!

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина