„Кино за пътешественици” в Асеновград показва филм за Неапол по разказите на 24 неаполитанци

Автор: Plovdiv Now 876
„Кино за пътешественици” в Асеновград показва филм за Неапол по разказите на 24 неаполитанци

Програмата на филмовия фестивал „Кино за пътешественици” продължава до 21 ноември. От седалките в заседателна зала на Стария съвет на ул. „Цар Иван Асен II” № 38, зрителите ще могат да обиколят света с велосипеди, ще попътуват с влак през Андите, ще прекосят Иран пеша като сама жена, ще се оставят на неаполитанците да им покажат духа, звука и вкуса на своя град, ще видят Огнена земя, Казабланка, връх Аконкагуа и още много дестинации, колкото по-далечни, толкова по-чудати и обогатяващи.

Заедно с “Гръндж медия”, организатор на впечатляващия кино маратон е Община Асеновград и Сдружение “Позор”, които всяка година показват различното и по-смислено кино, с кинофестивалите “София МЕНАР Филм Фест” с филми от Близкия Изток и Северна Африка, Sofia Biting Docs с впечатляваща селекция от документални филми и “Северно сияние”, който представя киното на Скандинавия и Прибалтика.

„Кино за пътешественици” включва в своята програма 10 филма, които ще се прожектират всеки четвъртък до 21 ноември, включително, от 18.30 ч. Цена на билетите: за възрастни - 4 лв.,  за деца до 7 г. - безплатно,  за ученици и пенсионери- 2 лв.

Следващият филм, който зрителите могат да видят на 7.11. 2019 г. е „24 вкуса от Неапол“. Най-добре може да опознаете един град като се доверите на местните.

24 неаполитанци представят своя роден град чрез кратки новели, в които повеждат зрителите из живописните улички на Неапол, срещат ги с местните, разказват любопитни факти от историята на града и всичко това с акомпанимент на традиционната неаполитанска музика.

 

Оригинално заглавие: Napoli 24

Език: италиански

Превод: с български субтитри

Жанр: документален

Италия, 2012, 68’

Режисьори: Паоло Сорентино, Марсело Санино, Масимилиано Пасифико, Бруно Оливиеро, Фабио Моло

Вижте и другите филми от програмата на фестивала до 21 ноември.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина