„Кино за пътешественици” в Асеновград показва филм за красотите на Мароко от птичи поглед

Автор: Plovdiv Now 291
„Кино за пътешественици” в Асеновград показва филм за красотите на Мароко от птичи поглед

Заседателната зала в стария съвет в Асеновград на ул. „Цар Иван Асен II” № 38 се превръща за пореден път в дом на „Кино за пътешественици”. Програмата на филмовия фестивал започна на 19 септември и продължава до 21 ноември.

От седалките в заседателна зала на Стария съвет зрителите ще могат да обиколят света с велосипеди, ще попътуват с влак през Андите, ще прекосят Иран пеша като сама жена, ще се оставят на неаполитанците да им покажат духа, звука и вкуса на своя град, ще видят Огнена земя, Казабланка, връх Аконкагуа и още много дестинации, колкото по-далечни, толкова по-чудати и обогатяващи.

Заедно с “Гръндж медия”, организатор на впечатляващия кино маратон е и Община Асеновград и разбира се – Сдружение “Позор”, които всяка година показват различното и по-смислено кино, с кинофестивалите “София МЕНАР Филм Фест” с филми от Близкия Изток и Северна Африка, Sofia Biting Docs с впечатляваща селекция от документални филми и “Северно сияние”, който представя киното на Скандинавия и Прибалтика.

„Кино за пътешественици” включва в своята програма 10 филма, които ще се прожектират всеки четвъртък до 21 ноември, включително, от 18.30 ч.

Цена на билетите: за възрастни - 4 лв.,  за деца до 7 г. - безплатно,  за ученици и пенсионери- 2 лв.

Следващият филм, който зрителите могат да видят на 10.10.2019 г. е „Мароко отвисоко“, Morocco Seen from Above – Le Maroc vu du ciel, Франция (2017), 79 мин. Режисьори на филма са Ян Артюс-Бертран, Мишел Питио. Сценаристи: Ян Артюс-Бертран и Мишел Питио.

Филмът е посветен на красотите на северноафриканската страна от птичи поглед. От заснежените върхове на Атласките планини, през хилядите светлини на площад Джема ел Фна в Маракеш и внушителния силует на джамията „Хасан II“ в Казабланка, до синия пейзаж на Шефшауен и пясъчните дюни на Мерзуга.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина