“Кино за пътешественици Асеновград 2019“ представя филм за величието на човешката същност

Автор: Plovdiv Now 5357
“Кино за пътешественици Асеновград 2019“ представя филм за величието на човешката същност

Заседателната зала в стария съвет в Асеновград на ул. „Цар Иван Асен II” № 38 се превръща за пореден път в дом на „Кино за пътешественици”. На 19 септември  програмата на филмовия фестивал започна с прожекция на филма „Огнена земя: земя на патагонците” (2014, Аржентина).

„Кино за пътешественици” включва в своята програма 10 филма, които ще се прожектират всеки четвъртък до 21 ноември, включително, от 18.30 ч.

От седалките в заседателна зала на Стария съвет зрителите ще могат да обиколят света с велосипеди, ще попътуват с влак през Андите, ще прекосят Иран пеша като сама жена, ще се оставят на неаполитанците да им покажат духа, звука и вкуса на своя град, ще видят Огнена земя, Казабланка, връх Аконкагуа и още много дестинации, колкото по-далечни, толкова по-чудати и обогатяващи.

Цена на билетите: за възрастни - 4 лв.,  за деца до 7 г. - безплатно,  за ученици и пенсионери- 2 лв.

Следващият четвъртък , 26 септември е прожекцията на френския филм "Споделена мечта", с оригинално заглавие Solidream. Режисьори: Брайън Мате, Морган Моншо, Сифай Вера.

Филмът разказва за приятели от детството, които решават да последват мечтата си и да обиколят света с велосипеди. Предстои им да изминат 54000 км изпълнени с необичайни предизвикателства.
Изправени са пред безводието на Атакама и Австралийската пустиня, страдат от влагата на амазонската джунгла, плават на собственоръчно построен сал по река Юкон, минават по най-високото боливийско плато и изкачват планината Тян Шан при Киргизстан. В продължение на три години по пътя, изпълнени с безброй изпитания и срещи, те осъзнават величието на човешката същност.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина