Похвалиха болниците в в Асеновград, Раковски и Първомай

Автор: Plovdiv Now 9664
Похвалиха болниците в в Асеновград, Раковски и Първомай

Областният управител благодари на днешното заседание на областния щаб на управителите на болниците и медицинските екипи за отговорността и работата, която вършат до момента. Дани Каназирева подчерта, че болниците в Асеновград, Раковски и Първомай се справят много добре в ситуацията и имат добра организация. 

Ковид леглата в болницата в Асеновград се увеличават с 10 и стават общо 57, съобщи още Каназирева.

Болницата в Карлово рък ще бъде подпомогната кадрово, като там ще  започнат работа двама лекари специализанти от Пловдив.

„С тях ще бъде подписан договор, като ще взимат както заплати, така и допълнителните 1000 лева от държавата за работа на първа линия. Ще им бъде осигурен и транспорт до Карлово“, уточни тя.

С друго  решение на Щаба от днес се преустановява съгласуването на предстоящи масови мероприятия от Областен кризисен щаб, като се възлага на Общинските кризисни щабове в област Пловдив да извършват съгласуване на масови мероприятия на територията на съответната община, при отчитане спецификата на събитието от масов характер и възможността за осигуряване спазването на действащите противоепидемични мерки.  В случай на съгласуване и допускане провеждането на съответното масово мероприятие, Общините са отговорни за създаване на организация и осъществяване на стриктен контрол за спазване на действащите противоепидемични мерки.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина