Какви рокли избраха абитуриентките тази година? Асеновградчанка разказва за новите тенденции

Автор: Plovdiv Now 10298
Какви рокли избраха абитуриентките тази година? Асеновградчанка разказва за новите тенденции

Изчистени модели в зелено, тъмносиньо и черно са тазгодишните тенденции при абитуриентските рокли. Това каза Марина Новакова, мениджър на бутик в Асеновград. Градът ежегодно е посещаван от зрелостници от цялата страна заради големия брой ателиета и магазини за официални рокли. „В Асеновград сме около 70 обекта“, поясни Новакова.

По думите й, момичетата тази година търсят за роклите си по-изчистени платове, като американски мат сатен. Дантелата и тюлът вече не са предпочитани, предава БТА.

Според Новакова абитуриентските балове „избледняват“ в последните години и младите не влагат вече толкова емоция.

„Може би това се дължи на пандемията или на войната, но децата идват и казват, че не искат нищо грандиозно, обясни мениджърът. По думите й, въпреки че има толкова много информация, те масово не знаят какво точно искат. Жената се облича два пъти – на абитуриентската вечер и на сватбата си, и това са рокли, които пазиш като спомен цял живот„, каза Новакова.

„Едва около 5-6 на сто от абитуриентите търсят по-различна рокля като модел и плат. Ръчно изработеното винаги е на мода и се откроява от масовката“, обясни Новакова. По думите й, инфлацията е засегнала и бранша и има леко завишаване на цените.

„Имаме модели с ръчна апликация, които са отнели на шивачите три месеца труд, и е нормално да са по-скъпи“, посочи мениджърът.

В управлявания от нея бутик предлагат рокли от естествена коприна, 20-годишен памук, испански тюл, памучна дантела и други, като голяма част от платовете са от Дубай, Милано, Турция и РЮА.

Снимка: БТА

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина