Кафе-автомат се появи пред входа на асеновградски храм, оказа се незаконен

Автор: Plovdiv Now 9273
Кафе-автомат се появи пред входа на асеновградски храм, оказа се незаконен

Кафе-автомат се появи пред асеновградския храм „Свети Георги”. За абсурдното решение сигнализираха асеновградчани в социалните мрежи, а сигналът предизвика стотици гневни коментари.

Хората от града са категорични, че мястото на подобен вендинг апарат не е пред храма, който е и паметник на културата. Те недоумяват защо е нужно кафе-автоматът да бъде „залепен” за портата, вместо да се постави от другата страна на улицата.

Част коментиращите проявиха и чувство за хумор. „Интересно решение – докато чака за изповед, човек да изпие едно кафе”, шегува се асеновградчанин. Друг пита дали кафето се прави със светена вода. А трети предполага, че съвсем скоро от другата страна може да бъде поставен и банкомат. „Това е направено от изгонените от храма търговци, които не се напечелиха”, смята млада жена.

След недоволството в града и подаден сигнал в Общината, оттам реагираха светкавично и вендинг апаратът бе премахнат. „Община Асеновград благодари на гражданите за реакцията и уверява, че за поставяне на съоръжението не е издавано разрешение от администрацията. Припомняме, че за предприемане на своевременни мерки по подобни казуси е препоръчително да се сигнализира на Портала за сигнали в официалния интернет сайт на община Асеновград”, съобщиха от местната администрация.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина