Изряден е градският плувен комплекс в Асеновград, установи проверка на пет институции

Автор: Plovdiv Now 4922
Изряден е градският плувен комплекс в Асеновград, установи проверка на пет институции

Изряден е градският плувен комплекс в Асеновград, у станови проверка на представители на БЧК, Здравната инспекция, Спешна медицинска помощ, пожарната и полицията.

Пробите от водата в двата басейна на комплекса са без забележка. От отварянето на басейна до момента водата е изследвана 3 пъти. Проби ще продължат да се взимат периодично. Направен е оглед и по отношение безопасността на гражданите при ползване на площите и помещенията. Поставени са 4 табели с мерки, които е препоръчително да се спазват от плажуващите. А именно: да се спазва социална дистанция, да не се разместват шезлонгите, а хората да мият ръцете си с вода и сапун и други.

Обектът разполага с два оборудвани медицински пункта и с 2 медицински лица. На входа е поставен дезинфектант така, че всеки посетител да може да дезинфекцира ръцете си при влизане, след което му се измерва и температурата.

Два пъти месечно (на всеки 2 седмици) се прави дезакаризация на площите. За безопасността на плажуващите се грижат 4-ма спасители. Те са разпределени в 2 смени по двама (един за детския басейн и един за басейна за възрастни), като междувременно следят и за спазването на противоепидемичните мерки, от страна на посетителите. Обектът се дезинфекцира на всеки два часа, а шезлонгите - и след всеки посетител. От РЗИ бе извършена проверка и на препаратите, с които се извършва третирането на площите, като отново не са отправени забележки или предписания.

От стартиране на сезона до момента за ползване на Градския плувен комплекс са издадени 95 карти от 50 лева, 54 карти от 40 лева, 360 карти от 10 лева и 320 карти от 35 лева (за хората, които искат да ползват басейна в часовете от 08:00 ч. до 10:00 ч. и от 18:00 ч. до 20:00 ч.).

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина