Израждат панорамна веранда край параклис “Св. Илия“ над Асеновград, ремонтират и хижа “Пашалийца“

Автор: Plovdiv Now 8684
Израждат панорамна веранда край параклис “Св. Илия“ над Асеновград, ремонтират и хижа “Пашалийца“

Ремонт на покрива на столовата и на кухненския блок, какво и изграждане на санитарни клетки във всяка стая в един от спалните блокове ще бъдат направени тази година на почивна база „Пашалийца“. Дейностите са заложени в Годишната програма за развитие на туризма в община Асеновград и възлизат на около 20 хиляди лева.

Базата ще бъде изцяло ремонтирана, след което туристическият обект ще бъде предлаган като дестинация за еднодневни и двудневни екскурзии, краткотраен и дълготраен отдих, летни ваканции за ученици, както и като място за провеждане на работни срещи и семинари.

С доброволен труд пък планинари от Асеновград се включват в изграждането на нова панорамна веранда край параклис „Св. Илия“ (Гръцкия) над Асеновград.

Мястото е високо в планината и е недостъпно за какъвто и да е транспорт. Затова се налага всички материали, необходими за строежа да бъдат пренесени на ръка от поляните над манастир „Св. Петка“ до параклиса.

По този повод е организирана доброволческа инициатива, с която да бъдат подпомогнати с труд хората, които от години стопанисват храма. Инициатори са сдружение „Устремени“, които канят всеки, който има време и желание да се включи в доброто дело.

Източник: dcnews.bg.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина