Изнесен кабинет за пациенти със симптоми на COVID-19 работи в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 33100
Изнесен кабинет за пациенти със симптоми на COVID-19 работи в Асеновград

Изнесен консултативен кабинет за пациенти със симптоми на COVID – 19 работи в Асеновград, пише tvsatcom.bg. Той се намира точно до бившата Инфекциозна болница, в кабинета на пулмолога д-р Иванчева. Неговата роля е изолиране на хората със съмнения за коронавирус, преди да бъдат транспортирани до лечебно заведение в Пловдив, тъй като работата по новото инфекциозно крило в МБАЛ все още не е напълно готово.

Кабинетът е бившият Тубдиспансер, където в момента работи пулмологът д-р Иванчева, обясни д-р Петър Аргиров, управител на Медицински център I- Асеновград. „Направили сме една допълнителна стая, където, ако се появи случай на заразен с коронавирус в Асеновград, да бъде изолиран временно. Всеки, който има съмнения, че е заразен COVID – 19, може да отиде и да бъде прегледан, но все пак трябва предварително да се чуе с личния си лекар, за да бъде насочен към пулмолог. Не е проблем да отиде и без предварително да е уведомил джипито си, да се прегледа или да получи информация.

Кабинетът работи всеки понеделник, сряда и петък в часовете между 15:30 до към 18:30 часа, тъй като в останалото време д-р Иванчева работи в УМАБАЛ „Св. Георги“,  в пулмологична клиника.

В кабинета не се правят тестове за коронавирус, обясни д-р Иванчева. Не разполагаме с тестове към момента, но когато пациентът има клинични симптоми, суспектни за COVID – 19 /температура, кашлица, задух/, е редно да го отделим от другите пациенти. Затова сме направили изолатор в съседното помещение, обясни още тя. Приет такъв пациент, изчаква и оттук ще бъде транспортиран до най-близката клиника, обикновено в Инфекциозна клиника в Пловдив.

До момента не сме имали пациенти с такива симптоми, каза още д-р Иванчева,тъй като самите лични лекари прецезират пациентите и директно си ги насочват към Инфекциозна болница в Пловдив, допълни тя. Но ние сме подготвени да реагираме адекватно. Имаме предпазни средства в достатъчно количество.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина