Изкачване на връх “Чиляка“ предизвиква планинарите в Асеновградско

Автор: Plovdiv Now 43205
Изкачване на връх “Чиляка“ предизвиква планинарите в Асеновградско

Нова доза Източни Родопи в най-първичната им форма предлага на запалените планинари туристическото сдружение „Устремени” в Асеновград. Предизвикателството този път е изкачване на 30 юни на връх "Чиляка", който със своите 1459 метра е най-високият в Източните Родопи.

Придвижването ще бъде с автомобили до село Безводно, откъдето участниците ще продължат пеш към царството на пълните сетива и зашеметяващите гледки. Стигайки до върха, маршрутът не тръгва обратно, а преминава през връх "Малък Чиляк" - 1354 метра. Така ще се получи кръг, който ще завърши отново в село Безводно.

Приблизителното общо време на прехода е 5 часа, а дължината 5,9 км. Степента на трудност е от средна до висока.

Тръгването на групата на 30 юни е в 08,00 часа от ДИП „България” в Асеновград. Вторият сборен пункт ще бъде в 10,00 часа в центъра на село Безводно. Прибирането в Асеновград се предвижда да бъде в около 17,00 часа.


Маршрутът не е подходящ за деца с оглед трудността и денивелацията. Транспортът е личен ангажимент и се извършва на принципа на споделеното пътуване. Препоръчително е участниците да са оборудвани с щеки, както и да си носят до 3 литра вода и пакет със суха храна за обяд на върха.

Записване е на имейл [email protected]. Участието в прехода не е обвързано със заплащане. Сдружение "Устремени" няма ангажимент да бъде посредник в търсене на транспорт. Допускат се до 20 души участници в прехода.

При лошо време организаторите си запазват правото да отменят събитието.

Източник: ustremeni.blogspot.com

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина