Историческият музей в Асеновград показва интересни изложби онлайн

Автор: Plovdiv Now 5941
Историческият музей в Асеновград показва интересни изложби онлайн

В условията на извънредното положение и свързаната с него социална изолация Историческият музей в Асеновград реши вируално да покаже на публиката различни свои вече осъществени изложби. Първата е фотодокументалната изложба „Спомен от Станимака – Поздрав от Асеновград”.

Тя е създадена през 2014 г., по повод 80 години от преименуването на Станимака в Асеновград и 95 години от подписването на Ньойския договор. Тогава Музеят изготви мобилна фотодокументална изложба „Изселници-преселници”. Тя е осъществена в два модула.

Първият е наречен „Спомен от Станимака – Поздрав от Асеновград” и разкрива промените, настъпили в града в обществено-икономическия, социалния, просветен и културен живот от началото на 20 век до края на 30-те години.

Във втория модул „Изселници-преселници” акцентът се поставя върху емиграцията на голяма част от населението в периода 1906-1930 г., засегнала не само онези, озовали се тук по силата на международните договорености, но и другите, които идват в града с надеждата да намерят по-добро място за лична и професионална реализация.

"Вторият модул – очаквайте скоро! Останете си вкъщи и бъдете здрави!", призовават от музея.

Източник: Исторически музей - Асеновград.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина