Има изпълнител за ремонт на улици в Асеновград, ето с коя започват

Автор: Plovdiv Now 5252
Има изпълнител за ремонт на улици в Асеновград, ето с коя започват

Избран е изпълнител за ремонт на улици в очертанията на Асеновград. Към днешна дата договорът е подписан и започва възстановяването на асфалтови настилки в различни райони, съобщават от Общината.

С приоритет е улица „Свети Кирик“ в квартал „Горни Воден“. Преди началото на летния сезон там се наложи да бъде подменен водопровод. Целта на инвестицията бе жителите в горната част на района да не остава без вода в определени месеци, както се случваше в предишни години. Този проблем вече е отстранен благодарение на съвместните дейности на ВиК – Асеновград и общината.

Поради временното спиране работата на съдебните институции заради разпространението на COVID-19 и въведеното извънредно положение, Комисията за защита на конкуренцията излезе със становище да се преустанови стартирането на обществени поръчки. Поради тази причина се забави провеждането на процедура за избор на изпълнител и съответно – възстановяването на асфалтовата настилка по улица „Свети Кирик“.

 След приключване на ремонтните дейности там избраната фирма има ангажимент да извърши ремонт първо на основните пътни артерии и тези, по които се движат автобусите от градския транспорт. Веднага след това, е планирано да се извърши ремонт и по второстепенните улици в кварталите на Асеновград.

Следи се и работата при свлачището по пътя за Асеновата крепост. Към момента строителните дейности там текат в срок. Изграждат се основите, върху които скоро предстои да бъде издигната и подпорната стена.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина