И Асеновград се обединява в подкрепа на бедстващите в Турция и Сирия

Автор: Plovdiv Now 8360
И Асеновград се обединява в подкрепа на бедстващите в Турция и Сирия
И Асеновград се обединява в подкрепа на засегнатите от земетресението райони в Турция и Сирия.
 
Организира се кампания, съвместно с Българския червен кръст (БЧК), за събиране на вещи от първа необходимост, по списък.
 
Пунктът в Асеновград ще бъде във фоайето на Градска библиотека „Паисий Хилендарски“.
 
Кампанията ще се проведе в два дни – утре (09.02.23 г.) от 08:00 ч. до 18:00 ч. и в петък (10.02.23 г.) от 08:00 ч. до 16:00 ч. Няма да се приемат хранителни продукти.
 
СПИСЪК: нови топли детски, дамски и мъжки дрехи и обувки; ново спално бельо; нови топли завивки; хигиенни материали (за лична хигиена); палатки; батерии; ръкавици; якета; шалове; шапки; одеяла; отоплителни уреди на газ за външно отопление; бебешки пелени; дамски превръзки; печки на въглища; столчета и маси за къмпинг; комплекти за първа помощ; вътрешно осветление за палатки с батерии; големи дюшеци и спални чували; боти; детски якета и други зимни дрехи; препарати за почистване; походни легла; дъждобран; ботуши.
 
Предоставя се възможност да се помогне на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия и с финансови средства по различни начини.
1. БЧК откри специална банкова сметка в лева:
IBAN: BG64UNCR76301078660913
За пострадалите от земетресението в Турция и Сирия;
2. Можете да подкрепите кампанията на БЧК и с SMS на стойност 1 лв. на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори.
 
ПГ „Свети Патриарх Евтимий“ в Асеновград също обяви благотворителна акция за пострадалите при земетресението в Турция и Сирия. Ръководството на учебното заведение и Ученическият съвет съобщават, че стартира дарителска кампания. Ще се приемат храни, материали и консумативи от първа необходимост, сред които бебешки пелени, пюрета, тоалетна хартия, дамски превръзки, консервирани храни, фенери, батерии, дрехи, одеяла, шалове, шапки, якета, ръкавици, кърпи за еднократно ползване, комплекти за първа помощ, медицински материали, дъждобрани.
 
Сборен пункт – бившата книжарница в двора на Гимназията. Кампанията ще се проведе в рамките на утрешния ден (09.02.23 г.) от 08:00 ч. до 17:00 ч. 
за повече информация: 0878 198 558, Ани Петкова – училищен психолог.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина