И 19-годишната Неврие от Асеновградско получава помощ от Общината за лечението си

Автор: Plovdiv Now 31706
И 19-годишната Неврие от Асеновградско получава помощ от Общината за лечението си

17 200 лв. общо отпусна на последното си заседание Общински съвет на Асеновград като еднократни помощи на 14 нуждаещи се хора от общината, съобщава tvsatcom.bg.

Най-голямата сума е за Николай Иванов – 7000 лева. Почти всички останали помощи са също за лечение, за медицински разходи или интервенции.

За 19-годишната Неврие Мехмед от село Мулдава също бе решено да се отпусне сума, по-голяма от първоначално предложената. Вместо 1000 лв. тя ще получи 5000 лв. Припомняме, че Неврие се подложи на трансплантация на бъбрек в Турция и лечението й там струва над 27 000 лв. След операцията тя се нуждае от средства за медикаменти, транспортни разходи и др. До момента момичето не е получавало помощ от Общината.

Другите помощи са в по-малък размер, макар че при някои случаи исканата необходима сума бе в пъти по-голяма. По 300 лева съветниците решиха да отпуснат и на двамата скорошни столетници от Асеновградско – Пасина Герзова и Идриз Идризов.

 

Подобни новини

Джелил

Би трябвало държавата повече средства да отпуска не общината благодармисюе на кмета и управниците нека взаимно си помогнем от други няма помощт

21:51, 01.02.2020
Отговора 0
Отговор

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина