Градският басейн в Асеновград отваря скоро, правят му освежаващ ремонт

Автор: Plovdiv Now 1992
Градският басейн в Асеновград отваря скоро, правят му освежаващ ремонт

Градският плувен комплекс в Асеновград е планирано да отвори на 19 юни. Плажуващите ще бъдат допускани при спазване на всички изисквания на Министерството на здравеопазването. На входа ще бъде измервана температурата на всеки посетител. Комплексът ще работи с капацитет от 30%, както е според указанията. Това означава, че от услугата ще могат да се възползват около 400 души.

Подготовката на обекта вече започна. Планирано е да бъде извършен освежаващ текущ ремонт на басейна за възрастни. Съоръженията за децата ще бъдат прегледани за неизправности, след което ще се монтира детската пързалката. След като започне да функционира, в комплекса ще се извърша дезинфекция на всеки час. Чадърите ще бъдат разположени на 5 метра един от друг. Ще има по не повече от два шезлонга до всеки чадър. Всички басейни отново ще бъдат с топла минерална топла. Тя ще се подменя всеки ден в детските съоръжения, а в този, за възрастни – веднъж седмично (в четвъртък).

Няма да има промяна в работното време и цените за ползване услугите на Градския плувен комплекс. Той ще работи от петък до сряда на обяд. Индивидуални посетители ще плащат по 4 лева (възрастни) и 3 лева (деца до 14 г.). Малчуганите до 3-годишна възраст влизат безплатно. Месечните карти са на стойност 50 лева за възрастни и 40 лева за деца до 14 г. Карти ще има и за желаещите да ползват басейна за плуване във времето от 08:00 ч. до 10:00 ч. и от 18:00 ч. до 20:00 ч., като цената им ще бъде 35 лева. Картите за картотекирани спортисти от спортните клубове ще са на същата стойност като миналата година – 10 лева. Записването им става от треньорите.

Управителят на дейност „Пазари и тържища“ Антония Стоянова, чийто ангажимент е стопанисването на Градския плувен комплекс посочи, че за отдаване под наем е обявен търговският обект на територията на обекта. Ръководството вече очаква желаещи да извършват търговска дейност там и в случай, че желаещите са повече от един, ще се проведе жребий.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина