Градската библиотека стана вълшебно място за младоженци от Асеновград

Автор: Plovdiv Now 1520
Градската библиотека стана вълшебно място за младоженци от Асеновград

Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград се превърна във вълшебното място за младоженци от града. Младото семейство е избрало да си каже „Да!“ именно днес. 

Библиотекарите са приятно изненадани и впечатлени от нестандартното решение. Първото място, на което директорът на Градска библиотека Милена Марковска въведе булката и младоженеца, била „Стаята на приказките“ – там, където приказките оживяват. Младото семейство и техните кумове се снимаха под изящните картини на Коста Форев. А Марковска им пожела както приказките винаги завършват с щастлив край, така техният семеен живот да е дълъг, щастлив, да живеят в мир, любов и разбирателство. Спомен на семейството ще останат и снимките пред огромните макети на чудесата на света.

Както на сватба традицията повелява, младоженците си тръгнаха от библиотеката с подаръци. Те получиха специален календар, на който е отбелязана датата 20.02.20 г. Сред подаръците има и чаши с послание „Книгите съхраняват миналото, а библиотеките създават бъдещето“. Пожеланията на библиотекарите са именно такива – културното средище, което двамата влюбени са избрали, за да запечатат сватбения си ден, да им носи много вълшебства и споделени моменти.

В края на емоционалната среща булката сподели, че нейната сестра пък е сключила брак точно преди 20 години на същата дата – 20.02.2000 г. „Създадоха ни прекрасно настроение в този мрачен и дъждовен ден. Избраха библиотеката като едно от най-интересните места в Асеновград, а аз се превърнах неволно във водеща на символичен сватбен ритуал“, каза директорът Милена Марковска. Тя допълни, че Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ е третата в България, след Русе и Самоков, която младоженци избират, за да проведат сватбената си фотосесия. Това говори, че все повече хора заобичват библиотечното пространство като място за срещи, общуване и четене.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина