Готов е проектът за реставрация на Каралаановото училище в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 10376
Готов е проектът за реставрация на Каралаановото училище в Асеновград

Фирмата изпълнител на проекта за реставрация на Караалановото училище е предала изготвения проект на Община Асеновград, която от своя стнрана го е предала за последно одобрение от Националния институт за недвижимо културно наследство. Следващата стъпка е включването му в Инвестиционната програма на първото възможно заседание на Общинския съвет.

С договор е било възложено на проектантски екип изработване на проект за обследване и основен ремонт на сградата на Караалановото училище. При изпълнение на дейностите е била събрана информация за обекта от НИНКН, Исторически музей - Асеновград и други източници. Главният архитект на общината е издал разрешение за изготвяне на инвестиционен проект. Разрешението заедно с изготвеното техническо задание за изработване на проекта са били съгласувани с Министерството на културата.

Готови са проектите и на още няколко обекта от Инвестиционната програма на Община Асеновград. Припомняме, че в началото на годината беше поставена временна ограда на Метоха. В кореспонденция с НИНК е бил изготвен проект с елементи на оградата, изпратен за съгласуване отново в НИНК.

„Имаме подписан договор от 19 юни с фирма изпълнител за разработване на идеен проект за градска художествена галерия”- каза кметът Караиванов и допълни, че срокът на изпълнение е 38 работни дни и е на стойност 7920 лв. Друг обект, за който има подписан договор още на 28 май, е за изработване на идеен проект е за цялостна реконструкция на стадион „Шипка” със срок 90 работни дни на стойност 35 940 лв. Подписан е на 28 юни и договора за проектиране на велоалея от читалище „Родолюбие” до градския басейн за 5400 лв. със срок на изпълнение от 60 календарни дни.

 

           

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина