Готов е проектът за моста при пазара в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 4967
Готов е проектът за моста при пазара в Асеновград

Готов е проектът за моста при кооперативния общински пазар в Асеновград. Участъкът е част от републиканската пътна мрежа и затова ангажиментът по ремонтаа му е на държавата.

Проектът е от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и Агенция "Пътна инфраструктурата" (АПИ). „Община Асеновград е наясно, че мостът трябва спешно да бъде ремонтиран, тъй като той е част от една от основните пътни артерии, които извеждат трафика в града. Затова ще направим каквото е необходимо, от наша страна, за да съдействаме на АПИ и проектът да стартира по-скоро“, каза кметъ д-р Христо Грудев.

Той припомни, че обследване на моста е направено през миналия мандат на неговия екип – 2007 г. – 2011 г. „Още тогава бе установено, че състоянието на съоръжението не е много добро. Преди два дни проведохме среща с представители на АПИ. Те трябва да ни представят проекта и да го съгласуват с нас, тъй като мостът е държавна собственост, но дейностите ще се осъществяват на територията на община Асеновград и строителното разрешение трябва да е от нашата администрация“, обясни доктор Грудев.

Желанието, заявено, от страна на община Асеновград пред АПИ, е освен мостът, да бъде рехабилитиран и пътят от кръговото кръстовище на църквата „Свети Атанасий“ почти до хипермаркет „Билла“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина