Голяма открита сцена за събития предвиждат в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 5171
Голяма открита сцена за събития предвиждат в Асеновград

Община Асеновград стартира процедура за кандидатстване по Оперативна програма „Региони в растеж” за ремонт на второто площадно ниво и изграждане на голяма открита сцена.

Решението е гласувано днес от общинските съветници на редовната сесия. Ремонтните дейности са наложителни заради опасната амортизация на плочата над Търговския център.

„С времето и заради течовете, които са се получили през годините, тези армировки са компрометирани. Съответно, натоварването, което са можели да поемат към онзи момент, не е същото, с което могат да се справят сега. Ето защо доктор Грудев в негова заповед забрани да се провеждат мероприятия на второто площадно ниво, а впоследствие се затвори и Търговският център. Конструкцията е изградена така, че тя трябва да бъде разрушена изцяло и да бъде направена наново”, обясни ресорният заместник-кмет инженер Стоян Димитров. Той допълни, че съгласно проекта, самото площадно ниво ще бъде повдигнато с около 60 сантиметра, за да може да се осигури нормалната височина за търговски площи.

В проекта са включени подмяна на всички настилки, нова изолация, предвидено е изграждане на сцена на открито със съблекалня към нея. Шадраваните, които в момента са разположени пред Градска библиотека „Паисий Хилендарски” ще отпаднат като елемент. „И съгласно разработката на проекта към момента е заложено функцията на обекта да си остане търговски център”, допълни в заключение инженер Димитров.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина