Гласувайте: Любима учителка от Асеновград се състезава за титлата “Герой на децата“

Автор: Plovdiv Now 9698
Гласувайте: Любима учителка от Асеновград се състезава за титлата “Герой на децата“

За девета поредна година Национална мрежа за децата ще връчи наградите „Златната ябълка“, сред които е и призът „Герой на децата“. 

Общо 12 души ще се състезиват за титлата, а сред тях е Христина Филипова от Асеновград. Тя е не само учител по физическо възпитание, но и треньор и хореограф на спортен клуб по модерни танци, балет и аеробика „Косара“.

Христина е възродила традицията за правене на ведрина преди учебните часове. Сутрешната гимнастика в ОУ "Христо Ботев" сега е само и единствено по желание, но събира много ентусиасти сред децата.

Кой е Героят на децата? Това е личност, повлияла им положително в сферите на здравеопазването, образованието, подкрепата, развитието и свободното време. Човек, чиито идеи, инициативи и работа са променили мисленето и средата, така че децата да получават повече внимание, подкрепа и възможности за развитие.

Наградата на Национална мрежа за децата цели да привлече заслужено обществено внимание към обикновени личности, които проявяват гражданска активност и правят България по-добро място за най-малките. Ежегодните награди „Златна ябълка“ ще се проведат в навечерието на Деня на детето – на 31 май в Зала „България“ в столицата.

Всеки може да се включи в избора на най-достойната личност за титлата „Герой на децата“, като гласува на (http://www.1june.nmd.bg/glasuvajte/) до 26 май.

Източник и снимка: asenovgrad.net.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина