Филмовият фестивал МЕНАР в Асеновград с първа прожекция днес

Автор: Plovdiv Now 6238
Филмовият фестивал МЕНАР в Асеновград с първа прожекция днес

Първата прожекция на филмовия фестивал МЕНАР в Асеновград е днес от 18,30 часа на хитовата египетска комедия "Аварийно раждане", разказваща за съпрузи, които правят всичко възможно да се доберат до така желаната виза за САЩ. След няколко неуспешни опита, те откриват, че жената е бременна с близнаци и този път решават твърдо, че е време да осигурят така мечтаното американско гражданство на бъдещите си деца. Идеята е раждането да стане на американска територия, дори това да е посолството на САЩ в Египет. 

Входът е с билети на цена 4 лв., за ученици и пенсионери по 2 лв. Следващият четвъртък зрителите ще могат да гледат иранския филм “Стадо без пастир”.

Припомняме, че след 4-годишно прекъсване Асеновград отново ще бъде домакин на фестивала МЕНАР Филм Фест. Събитието, което се организира от „Гръндж Медия” и сдружение „Позор” в партньорство с община Асеновград, представя едни от най-стойностните, награждавани и харесвани филми от Близкия изток, Северна Африка и Централна Азия

Фестивалът е единствен по рода си не само в България, но и на Балканите, а в Асеновград се организира за трети път. От 28 март в продължение на 8 поредни седмици всеки четвъртък в познатата зрителна зала на Стария съвет (ул. „Цар Иван Асен II” 38) жителите и гостите на Асеновград ще могат за видят специална селекция от игрални филми, представени на 11-ото издание на МЕНАР, което се проведе през януари 2019 г. в София. 

Източник: tvsatcom.bg.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина