Филмов фестивал в Асеновград разказва историите на Близкия Изток

Автор: Plovdiv Now 5207
Филмов фестивал в Асеновград разказва историите на Близкия Изток

След 4-годишно прекъсване Асеновград отново ще бъде домакин на фестивала МЕНАР Филм Фест. Събитието, което се организира от „Гръндж Медия” и сдружение „Позор” в партньорство с община Асеновград, представя едни от най-стойностните, награждавани и харесвани филми от Близкия изток, Северна Африка и Централна Азия.

Любителите на седмото изкуство от Асеновград и региона ще имат възможността да се запознаят с т.нар. друго, различно от натрапваното ни в киноразпространението днешно холивудско кино, обхващащо широк географски диапазон – от Мароко и Алжир през Палестина и Ливан до Иран и азиатската част на Русия. 

Фестивалът е единствен по рода си не само в България, но и на Балканите, а в Асеновград се организира за трети път. От 28 март в продължение на 8 поредни седмици всеки четвъртък в познатата зрителна зала на Стария съвет (ул. „Цар Иван Асен II” 38) жителите и гостите на Асеновград ще могат за видят специална селекция от игрални филми, представени на 11-ото издание на МЕНАР, което се проведе през януари 2019 г. в София. 

Традиционно филмите ще бъдат допълнени от атрактивна съпътстваща програма преди началото на всяка прожекция. 

Входът е с билети на цена 4 лв., за ученици и пенсионери по 2 лв. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина