Фестивалът “Брилянтин“ - пъстър празник за децата от Асеновград

Автор: Plovdiv Now 10277
Фестивалът “Брилянтин“ - пъстър празник за децата от Асеновград

Фестивалът „Брилянтин” за пореден път се превърна в пъстър празник за децата от Асеновград и донесе на всички участници и публика много весело настроение, награди и цветни емоции. Фестивалът е посветен на 12 април - Ден на децата от улицата и 15 април - Световен ден на културата и изкуството.

Центърът на града се превърна в арена на уличното изкуство, където местни школи по танци, музика и спорни клубове показаха своите умения и заредиха с настроение зрителите. Фестивалът откри заместник- кметът на община Асеновград и председател на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните инж. Мария Вълканова с пожелание за много детски усмивки и нестихващ ентусиазъм за развитие и усъвършенстване.

Празникът започна с ритъма на танцова формация „Косара” с художествен ръководител Виолета Стамболийска. Участие взеха също очарователните деца от клуб по спортни танци „Асеновец” с треньор Дойка Апостолова. Магията на балетното изкуство показаха възпитаничките на балетно студио „Терпсихора” с художествен ръководител Венета Янкова. Открит урок по танци за всички ентусиасти предаде Гергана Михова, а много смях и игри бяха подготвили аниматорите от агенция „Слон Балон”, които забалвяваха децата с весела клоунада и любимите анимационни герои от филмите „Смърфовете” и „Миньони”.

Любовта към велосипеда и добри акробатични умения демонстрираха момчетата от спортен клуб „Тритон Екстрийм”. Богатството на българския фолклор показаха възпитаниците на Центъра за подкрепа и личностно развитие „Васил Левски”. С пъстри народни носии и широки усмивки те увлякоха публиката в магията на българското хоро. Децата от Музейната музикална школа с ръководител Веси Пашалиева също възхитиха публиката със своите песни, а момичетата класа по фризьорство към ПГ „Св. Патриарх Евтимий” създадоха с ръцете си красиви прически на децата от село Боянци.

По време на фестивала бе изрисуван 3D графит в една от залите на новата сграда на Дневния център за деца с увреждания на ул. „Шести януари”. Празникът на площада завърши с пускане на шарени хвърчила, подаръци за участниците и публиката.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина