Двама излекувани от коронавирус в Асеновград! Какво е положението в момента в общината?

Автор: Plovdiv Now 8340
Двама излекувани от коронавирус в Асеновград! Какво е положението в момента в общината?

Общият брой заразени в община Асеновград е 16 към днешна дата, като двама от тях вече са излекувани. Те са били хоспитализирани съответно - в пловдивската болница „Свети Иван Рилски“ и в МБАЛ – Асеновград. Оздравелите са карантинирани за 14 дни по домовете си.

Общинският оперативен щаб проведе заседание днес. „Община Асеновград направи всичко, което е по силите и в компетенциите й, за да ограничи разпространението на заразата на местно ниво. Изградено бе специализирано COVID отделение, което бе оборудвано благодарение на дарители. Но трябва да свикваме с мисълта, че вирусът ще продължи да циркулира между нас, да спазваме ограниченията, да внимаваме и да се съобразяваме“, каза кметът д-р Христо Грудев.

Няма напрежение в града, съобщават от полицията. Предстоящите събития в спортна зала „Асеновец“, ще бъдат без публика.

Директорът на ОУ „Петко Каравелов“ в Асеновград съобщи, че 260 седмокласници са подали документи за класиране в гимназиите на място в училището, а останалите над 250 – онлайн. Целта бе да се избегне струпване на много хора на едно място и съответно намаляване риска от разпространение на заразата.

Учебната година в ПГ „Цар Иван Асен II“ приключи предсрочно. Прекратено е провеждането на производствената практика на зрелите и предстои да им бъдат раздадени дипломите. Записването на новите ученици в гимназията ще става по график, като на всеки от тях е дадено указание в кой ден и час да отидат в учебното заведение и какви документи да носят, с цел да не се получи струпване на хора.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина