Два варианта за ползване на паркинг предложиха на болницата в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 4893
Два варианта за ползване на паркинг предложиха на болницата в Асеновград

Община Асеновград е назначила комисия, която да разгледа казуса относно паркинга на болницата в града и настояването на ръководството на здравното заведение да го стопанисват.

Припомняме, че мотив за искането е, че лекарите са принудени да плащат за престоя на автомобилите си, докато изпълняват служебните си задължения. В момента работещите в болницата плащат по 0,50 лева на час на общинския паркинг пред лечебното заведение. Така престоят на колите за едно дежурство на лекари или медицински сестри струва около 10 лева. От общината са предоставили вариант и за абонамент от 60 лева на месец, който обаче също не се възприема като рентабилен.

Комисията след направена проверка на място предлага два варианта за ползване на паркинг от служителите на болницата. Първата възможност е да се ползва терен в двора на лечебното заведение, който е подходящ да се приспособи като паркинг за нуждите на служителите.

Вторият варант е служителите да паркират на ул. „Капитан Райчо”, която е обозначена като зона за платено паркиране и по Генералния план за организацията на движението и по Приложение номер 2 по Наредбата за организация и контрол на престой и паркиране на МПС. Възможна е и комбинация от двете предложения.

Очаква се да стане ясно дали ръководството на болницата ще приеме предложенията.

Източник: tvsatcom.bg.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина