Древният код в българските шевици ще открием в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 8356
Древният код в българските шевици ще открием в Асеновград

Изложбата "Древният код в българските шевици" ще бъде открита на 15 април от 16,00 часа в Градската бибилиотека "Паисий Хилендарски" в Асеновград.

Събитието е част от проекта „Завръщане към корените” финансиран по проект „Читалища”, направление „Читалища: общностно участие и иновации” на Общинска фондация „Пловдив – 2019”. Реализира се от Градска библиотека „Паисий Хилендарски” - Асеновград в партньорство с Регионален етнографски музей - Пловдив и НЧ „Никола Й. Вапцаров – 1894” в село Тополово, община Асеновград.

Има една много важна част от традиционната българска култура, която е устояла през превратностите на историческата ни съдба. Това са българските шевици с техните знаци и символика. Дали тази устойчивост на шевиците през вековете е само заради функцията им на украса или има нещо много дълбоко скрито в тях като свещено познание, което е предавано от поколение на поколение?

Изложбата '"Древният код в българските шевици" провокира зрителя да открие скритата мъдрост и как тя да е от полза за днешните поколения. Кръгла маса с участие на български учени допълва информацията по темата.


Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина