Допълнителни полицейски екипи обхождат Асеновградско, Първомайско и община “Марица“

Автор: Иван Маринов 571
Допълнителни полицейски екипи обхождат Асеновградско, Първомайско и община “Марица“

По-активното полицейско присъствие в малките населени места в Пловдивска област предвижда дирекцията на МВР като мярка за справяне с престъпността.

Мобилните екипи от служители на криминална и охранителна полиция продължават по график да се срещат с жителите и представителите на местната власт в отдалечените общини, за да се информират за актуални проблеми и приемат сигнали за престъпления.

Паралелно на тази вече утвърдена практика по разпореждане на директора ст. комисар Йордан Рогачев от 12 август автопатрули на Първо и Пето районни управления и районните управления в Асеновград, Карлово, Първомай, Раковски, Стамболийски, Труд и Хисаря извършват постоянни обходи в населените места на обслужваната територия и реагират незабавно при установени нарушения.

Новосъздадената организация има за цел да се разшири обхватът на посещаваните населени места от полицейски служители и да гарантира сигурността на хората и безопасността на движението в областта. В първоначалния й етап, от 12 до 19 август, са сформирани 52 допълнителни екипи на посочените районни управления, които са посетили общо 119 населени места.

Проведени са 104 срещи с кметове или кметски наместници и 288 - с жители. Получени са 4 сигнала, по които са предприети необходимите законови мерки. Проверени са общо 691 лица и автомобили. В 115 случаи е взето административно отношение. Образувани са две досъдебни производства. С полицейски заповеди са били задържани двама души, съобщават от ОД на МВР.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина