Доброволци правят игрище за мини футбол в асеновградското село Тополово

Автор: Plovdiv Now 4565
Доброволци правят игрище за мини футбол в асеновградското село Тополово

Доброволци ще изградят игрище за мини футбол в асеновградското село Тополово, като разрешение за това вече даде Общинският съвет. Така подрастващите ще имат възможност да тренират в по-добри условия.

Инициативата е на местните, защото в момента тренировките по футбол се провеждат върху асфалтова настилка, а това е предпоставка редица инциденти - подхлъзвания, падания и наранявания на футболистите, разказват инициаторите.

"Имаме два футболни отбора, които участват в първенства от Българския футболен съюз (БФС), като около 20 са момчетата в клуба по футбол. Инициативната група от селото заяви пред общинското ръководство желанието си да дари изкуствена тревна настилка, огради и всички останали материали, необходими за изграждането на терен за мини футбол на площ от 814 квадратни метра.

Ремонтните дейности също ще бъдат изцяло поети от доброволците, като реализирането на проекта следва да отговаря на всички нормативни изисквания за извършване на конкретна спортна дейност. Игрището ще бъде изградено на територията на ОУ "Отец Паисий" в село Тополово. Ръководството на учебното заведение информира община Асеновград, че състоянието на настоящата настилка в училищния двор е "тревожно". Идеята е новата придобивка да се ползва и от всички останали ученици и деца от селото.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина