Добре дошли в родната казарма! Дългоочакваната изложба в Асеновград се открива днес

Автор: Plovdiv Now 7392
Добре дошли в родната казарма! Дългоочакваната изложба в Асеновград се открива днес

"Добре дошли в родната казарма!" - открива се днес, в 17,30 часа, дългоочакваната изложба в Асеновград.  Домакин е Старинно училище "Свети Георги".

Изложбата представлява историко-етнографски поглед върху задължителната военна служба в миналото, наречена казарма. Тя е създадена на базата на спомените на съпрузи, бащи и дядовци.

Събрани са снимки, документи, предмети и лични спомени от индивидуалните преживявания в казармата. Публиката ще види как времето, прекарано там, е променяло тогавашните мъже. 

Събитието е с участието и на местната "Театрална работилница за мечти". Изложбата се провежда със съдействието на Военно формирование 24490 Асеновград.

Заради действащите противоепидемичните мерки откриването ще се проведе в двора на Старинното училище, а достъпът до изложбата ще се осъществява на групи по 5 човека и със задължителни предпазни маски.

Припомняме, че интересно предизвикателство към мъжката част на Асеновград беше отправено още през април. Инициатор беше именно Историческият музей в града. Трябваше да се попълнят въпросници със спомени от преживяванията по време на отбиването на задължителната военна служба. На база събраната информация настоящата изложба е факт.

Источник: Исторически музей - Асеновград

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина