Добър вечер, столетие мое! Стоянка Мутафова идва в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 5334
Добър вечер, столетие мое! Стоянка Мутафова идва в Асеновград

В рамките на фестивала "Дни на книгата" 2019 в Асеновград любимата на всички българи актриса Стоянка Мутафова ще представи биографичната си крига "Добър вечер, столетие мое!". Представянето е планирано за 12 април от 17,30 часа в читалище "Родолюие".

Изявите в програмата „Дни на книгата 2019” са посветени на 100-годишнината от рождението на писателя Николай Хайтов. 

Биографичната книга "Добър вечер, столетие мое!" представя живота на великата българска актриса Стоянка Мутафова - бурен, превратен и интересен, изпълнен със смешни и тъжни моменти и с много предизвикателства и успехи, той е пред вас в цялата си пъстрота.

Любимата актриса на поколения българи Стоянка Мутафова разказва искрено и с чувство за хумор за себе си и за хората, с които е живяла и работила. Мемоарите ѝ са своеобразна галерия на нейното столетие - родена през 1922 година, тя и до днес, на 97-годишна възраст, продължава да играе на театралната сцена и да прави турнета.

Книгата е богато илюстриранаи представя повечето от ролите на легендарната актриса и любопитни случки около постановките, в които е участвала. Особено ценни са разсъжденията на Стоянка Мутафова за смисъла на живота, за цената на успеха, за любовта и отношенията между хората. Те я показват в една нова и непозната светлина - на духовния човек, който търси вечните стойности и непрекъснато се развива.

Стоянка Мутафова разказва и за отношенията си с Георги Калоянчев и Георги Парцалев, за приятелството си с Константин Коцев и за любовта си към Невена Коканова. За трите си брака и как са я променили съпрузите ѝ. За родителите и учителите си, за приятелките, с които е вършила най-много щуротии.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина