Днес ще стане ясно дали бащата на Анита може да стане донор

Автор: Plovdiv Now 10925
Днес ще стане ясно дали бащата на Анита може да стане донор

Анита изпитва дискомфорт, събира течности в стомаха, има и затруднено дишане. Не могат да й дадат болкоуспокояващи, защото те още повече ще затормозят дишането й.

Това разказа пред БТВ приятелят на 19-годишната асеновградчанка, която е в турска болница за трансплантация, Иван Димитров. Той придружава Анита и баща й Живко Чобанов. Майката на момичето вече е пристигнала от чужбина в София и също се отправя към Истанбул.

Анита е диагностицирана с остра чернодробна недостатъчност (Синдром на Уилсън).

Както съобщихме, в турската болница се правят изследвания на Анита и на баща й, който ще и стане донор при трансплатиране на черен дроб. "Надяваме се да имат съвместимост. Днес ще стане ясно дали той може да й стане донор", каза още Иван Димитров.

19-годишната студентка от Асеновград страда от тежка чернодробна недостатъчност и единственият изход е трансплантация.

Успоредно приятелите и колегите на момичето продължават благотворителната акция. За два дни те събраха над 180 000 лева. 

"Чакаме да мине благополучно операцията. Анита е слънчев човек и подкрепата за нея и за братчето й продължава", обясни колежката й Ренета Петкова. По думите й ако парите са повече, ще отидат за друг човек в нужда.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина