Детските площадки в Асеновград не са по изискванията, Общината се бори и с бездомните кучета

Автор: Plovdiv Now 6095
Детските площадки в Асеновград не са по изискванията, Общината се бори и с бездомните кучета

Всички детски площадки в община Асеновград са с констатирани нередности, е установила лицензираната фирма, извършила обследването през 2019 година.

Част от новите площадки в квартал „Запад“ също имат опасни елементи. Съгласно изискванията, трябва да има 30 сантиметра пясък и специална настилка. На практика обаче върху стоманобетонова плоча директно е сложен пясъкът, което не отговаря на изискванията, уточняват от Общината.

Търси се в момента законов вариант друга фирма да се заеме с ремонта на детските площадки, както и да се осигурят средства за нови, напълно отговарящи на изискванията.

Продължава и кампанията за лов на бездомни кучета. 6 от тях – 4 женски и 2 мъжки, са били хванати вчера и отведени в пловдивския приют от екипа на Зооветеринарния комплекс, с който Община Асеновград има сключен договор.

От началото на 2020 са проведени общо три акции. Следващата е планирана за 5 март. Обикновено по време на акция се улавят по 6 кучета. Процедурата е следната: кастриране, ваксиниране, маркиране и връщане след около 3 до 5 дни на местата, откъдето са ги взели.

Източник: tvsatcom.bg.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина